
למרות מציאות מאתגרת של מלחמה מתמשכת, שיבושי שינוע ותחרות עזה בשוק המקומי והבינלאומי, קבוצת "חקלאי גרנות" מסכמת עונת אבוקדו מוצלחת עם יבול של כ-45 אלף טון.
החברה, בבעלות קיבוצים ומושבים החברים בתאגיד גרנות, הצליחה לשמור על איכות גבוהה ולספק אבוקדו טרי לצרכנים בישראל וברחבי העולם. כ-70% מהיבול יועד לייצוא לאירופה ולרוסיה, כאשר זן האס ממשיך להיות המבוקש ביותר, לצד זני פינקרטון, גליל, אטינגר וריד הפופולריים גם בישראל. הצריכה המקומית לא נשארה מאחור – וכיום הישראלים צורכים בממוצע כ-12 ק"ג אבוקדו לנפש בשנה.
לדברי גיורא מרום, מנכ"ל קבוצת "חקלאי גרנות", "למרות האתגרים הרבים של לעסוק בחקלאות במדינה הנמצאת בלחימה כמעט שנתיים, הצלחנו לסיים עונה טובה באבוקדו. בכל זאת, בהרבה עבודה קשה, התמודדנו עם האתגרים בהצלחה והבאנו אבוקדו איכותי לצרכן ותמורות טובות לחקלאים שלנו".
לדבריו, גם השוק המקומי לא עשה חיים קלים,"היה מאתגר מאוד. בשנים האחרונות ניטעו מטעים רבים של אבוקדו בארץ, חלקם על ידי מגדלים פחות מקצועיים שלא מקפידים על איכות. הם פוגעים גם במגדלים האחראים וגם בצרכנים. הגופים המסחריים לוחצים בעניין המחיר, וכמעט לא מדברים על איכות. זו טעות – גם החקלאים האחראים נפגעים, וגם הצרכנים מקבלים מוצר פחות טוב".
מה עוד מתבשל בגרנות?
- החברה מפעילה את אחד מבתי האריזה הגדולים והמתקדמים בעולם לאבוקדו, ושוקדת בימים אלו על הקמת בית אריזה חדש שעתיד להיות מהמתקדמים בתחום.
- לצד האבוקדו וההדרים, "חקלאי גרנות" מגדלת גם בננות, מנגו, פלפלים ובצל, בשיתוף פעולה עם חקלאים מכל רחבי הארץ.
- פעילות בינלאומית: לגרנות פרויקט גידול אבוקדו בקניה על שטח של כ-4,500 דונם, המאפשר אספקה רציפה של פרי ללקוחות באירופה וברוסיה לאורך כל השנה.
ומה הלאה?
בימים אלו נפתחת עונת האבוקדו החדשה, והחברה צופה ליבול גבוה ואיכותי גם השנה. ב-8 בספטמבר ייערך בקיבוץ רמת הכובש הכנס השנתי של "חקלאי גרנות", בהשתתפות שר החקלאות ונציגים מובילים מענפי החקלאות והקמעונאות בישראל.
צילום: חגי נתיב