הסחוג התימני מקבל פרשנות חדשה. חוות צברי אורלי השוכנת בנגב, חוות צבר אדום הגדולה ביותר במזרח התיכון, המתמחה בגידול זני סברס ייחודיים בקנה מידה עולמי, המוגנים בפטנט, משיקה לקראת הקיץ סדרת מוצרים המיוצרים מפרי וירק הצבר, תחת המותג “צברי אורלי”, ביניהם “סחוג צבר”.

חוות צברי אורלי שהוקמה בשנת 1992 מתמחה בשיטת גידול אורגנית, המאפשרת לצרכנים ליהנות מצבר שגודל ללא ריסוסים, ללא חומרי הדברה וכן ללא כימיקלים. כעת משיקה החווה לקיץ סדרת מוצרים הכוללת: ממרחים, קונפיטורות, סחוג, סלטי צבר, ענפי צבר כבושים, אבקת צבר לשימוש בייתי מהצבר האדום. 

כל מוצרי הסדרה חדשים עשויים מחלקי הצבר ובמיוחד מענפי הצבר. הטעם של ענף הצבר הוא טעם נייטרלי של ירק עם קצת מלח (הודות לתכונה של צמחי מדבר לאגור מלח). בבוקר הוא קצת חמצמץ, כי את החמצמצות הוא מקבל בחושך, מספרים בעלי חוות צברי אורלי. התרומה התזונתית שלו, היא הדבר הדרמטי בו: הריר, שנמצא גם בפרי, משמש כסיב תזונתי. הענף של הצבר טוב לסלט והוא גם מתבשל נהדר בדומה לשעועית ירוקה או תרד. כשהוא נכנס לנו למערכת העיכול, הוא פועל כספוג שסופח סוכרים, פחמימות וכולסטרול.

הצבר הגיע לראשונה לארץ ישראל לפני כ-300 שנה, הטורקים השתמשו בו עבור גדרות חיות ולפני 500 שנה הגיע לספרד ממקסיקו. למרות שבמקסיקו אוכלים את הפירות ואת הענפים יחדיו, באגן הים התיכון עדיין לא אוכלים את ענפי הצבר בצורתם הטבעית.

סחוג הצבר, מכיל 60% ענפי צבר, במשקל 350 גרם  וארוז בצנצנת שיש לשמור אותה במקום יבש ואפל. לסחוג צבר שימושים רבים: מומלץ לתבל אתו תבשילים, ניתן להוסיפו לממרחים וסלטים והוא משמש כתחליף לתבלינים אחרים. ניתן לשלבו בחומוס, בטחינה, למריחה בטוסטים. הסחוג נותן טעמים פיקנטיים למגוון הטעמים והמאכלים באוכל היום יומי שלנו. הוא מוסיף לכל מנה המון ארומה וטעם.

יש לשמור את המוצר במקום אפל ויבש ולאחר הפתיחה יש לשמור במקרר

המוצר כשר בהשגחת הרבנות האזורית גלבועמחיר ליחידה 25 ₪   בקנייה מעל 50 ₪ המשלוח חינם את המוצר  ניתן להשיג באתר החווה בכתובת: www.ocf.co.il

צילום: שירה רז