היזם שמעון שרבף משיק את Te- יצרנית תה הפרמיום הישראלית הראשונה ומביא לישראל, ובהמשך למדינות נוספות, את אמנות, תרבות וחווית התה הסינית העילאית. ישראל, מעצמה קולינרית שהחלה להתמחות בשמן זית, יין וקפה, בשלה לדבריו להכיר ולהכיל את עולמו המופלא של התה שחליטות ותה ירוק הם רק קצה קצהו וכולל נדבכים תרבותיים רבים של רפואה טבעית, פילוסופיה, אמנות ועוד. “עוד משחר ההיסטוריה, כוחו של הגוף לרפא את עצמו נקשר בפלאי צמח התה. התה, המשקה המבוקש והנפוץ בעולם, הומצא בסין והתפשט לעולם כולו. שתיית תה היא אומנות של ממש, המזמנת חוויה המענגת את הגוף והנפש ומהווה חיבור חובק עולם דרך הרמוניה מושלמת של טעמים, ניחוחות וצבעים.”

הישראלים שמגדלים תה בסין

ב-Te  מאמינים שבכדי להביא למערב, את חווית כוס התה האיכותית ביותר, על משווק התה לגדל את התה בעצמו בשיטת “From Field To Cup” – מהמטע לכוס. משמע, שליטה ופיקוח על כל שרשרת הערך לייצור התה החל מבחירת סוג הגידול, חלקת המטע, הקטיף הידני, יישון והתססת התה, אריזתו ושילוחו. יודגש כי Te הינה בין החברות הבודדות היום במערב שמעורבת בתהליך הגידול, וקביעת איכות התה על ידי מומחי תה מקומיים. מטעי התה מושפעים בין היתר, ממזג האוויר ועונות המעבר,  לדוגמא, אם החורף מתארך זה משפיע על זמן הלבלוב, מה שדוחה ומאחר את זמן הקטיף ולעיתים משפיע על איכות התה.  בכול עונת קטיף, נקטפות מכל מטע גידול דוגמיות עלי תה, העוברות בדיקות מעבדה, גודל עלים, טעימות על ידי מומחי תה מקומיים ועוד. לאחר הבדיקה נקבעת איכות העלים ומחיר התה.

לפני עשור החל שמעון, שמכיר את סין כמו את כף ידו, תהליך של- ” From field to the cup”- כנגזרת מהמושג: Farm to Table”” שראשיתו בעשרות מסעות לאיתור מטעי התה המתאימים לו באזור יונאן, ג׳יג׳יאנג, פוג׳יאן והונאן ועבודה צמודה עם מגדלי התה המקומיים, מראשית תהליך הגידול:  החל מבחירת סוגי התה השונים שיגודלו בשנים הקרובות; פיקוח על היבול והקטיף הידני; העברתו לבתי יישון, התססה ואריזה בצמוד למטעים. מיותר לציין כי מלבד שרבף, מעטים בעולם יודעים לעשות תהליך מסוג זה הדורש בניית אופרציה ומעורבות בכל פרט- כולל ליהוק, גיוס ויכולת עבודה צמודה עם המגדלים המומחים הסינים.

בכדי להשיג תה באיכות מעולה, חשוב מאד להקפיד על זמן ואופן הגידול והקטיף ובהמשך, לעבד אותו בהתאם, למשל, תה שחור מותסס, תה ירוק לא ותה צהוב מיושן בתנאים מיוחדים, כמו יין ולכן הוא נדיר ביותר. לאחר מכן יש לארוז את התה נכון, להעניק לו תנאי אחסון נאותים ועוד.  TE יכולה להתחייב לכך, זהו חלק מהתהליך המוקפד המהווה את הד.נ.א שלה ואת המהפכה שהיא מציעה היום לישראל בתחום התה.

תה שנקטף ביד-בהתאמה אישית בקניון

תה, הינו המשקה הנצרך ביותר בעולם אחרי מים. התה הומצא בסין והינו אחד מהמרכיבים המשמעותיים בתחום הרפואה העממית במזרח הרחוק. בשל חשיבותו ואורך חיי המדף שלו,  הוא שימש כמטבע עובר לסוחר, בסחר חליפין במדינות האזור כמו מונגוליה וטיבט. בעקבות הכיבושים הקולוניאליסטים התה הגיע לאירופה: צרפת, הולנד וכמובן בריטניה שבה התה הוא טקס יומיומי קבוע .

הצרכן הישראלי צורך כ- 2 ספלי תה בממוצע ליום. שוק התה נחשב לאחד מהשווקים מהירי הצמיחה בענף המזון בארץ, וגדל ב- 10%-15% מדי שנה. שוק התה בישראל מגלגל, נכון לשנת ,2018 כ-460 מיליון ₪, בשנה עם מכירות של כ-15 מליון אריזות תה. מסקר שנערך בקרב האוכלוסייה בישראל עולה, כי בהשוואה לעבר קיים גידול בשיעור צריכת התה ב- 37%. דו”ח נילסן מראה עלייה של 3.5% בצריכת התה הירוק ועלייה של 50% בצריכת התה הבריאותי, בהשוואה לשנה הקודמת.

יחד עם זאת, תרבות התה בישראל עדיין בחיתוליה והמוצרים המוצעים לציבור אינם איכותיים מספיק בכדי להעביר את חווית התה האמיתית וליהנות מיתרונותיו הבריאותיים של התה. בשנים האחרונות מתפתחת נישה גדולה, שרק הולכת ומתרחבת, וביקוש משמעותי למוצרי מזון בריאים, מזינים וטעימים, במחירים הוגנים. בין היתר יש חיפוש אחר תחליפים לקפה ומוצרים נלווים, זאת, תוך שימוש בכישורים, יכולות וקשרים שצברנו במהלך 20 שנות עבודתנו בסין ואסיה.

Te יציע מוצרי תה ומוצרים נלווים ומשלימים הכוללים חומרי גלם משובחים, עם דגש על מוצרים אורגניים, בריאים וטעימים, במחירים המתאימים לכל כיס.

בתהליך הדרגתי ומבוקר, ינגישו בTe את חווית התה הסיני לציבור הישראלי -תה באיכות הגבוהה ביותר, באופן נגיש ומפוקח כולל כשרות, בקניונים ברחבי הארץ באמצעות “ביתני תה בוטיק בהתאמה אישית” בהם יותאמו למבקרים ולקוחות סוגי תה ספציפיים לאחר תשאול ואבחון מקצועי קצר. ביתן התה הראשון נפתח בקניון הזהב בראשון לציון. גודלו של הביתן כ-15 מ”ר ויציע טעימות של סוגי התה השונים והתאמת תה אישית ללקוח ( טעם, בריאות (לחץ דם גבוה, הרזיה, עיכול, ניקוי גוף ועוד).

קולקציית התה לאביב-קיץ 2019 – כי תה הוא משקה הכרחי ובריאותי שצורכים בכל עונה.

הקולקציה כוללת 9 סוגי תה , רובם אינן מוכרים לצרכן הישראלי, ביניהם תה שחור, תה לבן, תה אולונג, תה ירוק, תה פרחים, פואר, ותערובות צמחים. בTe- מבטיחים חווית תה אחרת ועילאית ביותר: “אחרי 10 שנים של מחקר ואהבה לתה, איתרנו את מטעי התה האיכותיים בעולם. אנחנו מקפידים על גידול טבעי וקוטפים את העלים בעבודת יד תוך בחירת העלים הנמצאים בשיא בשלותם, בדיוק בזמן בו הם עשירים בארומה הטבעית ונושאים איתם את הטעמים האותנטיים הייחודיים לכל זן. בכל אריזה שלנו נמצאים העלים המובחרים ביותר, שלוקטו מזן אחיד, נקטפו ונארזו בטכניקה מיוחדת השומרת על הטעם והארומה הטבעית שלהם, ללא תוספים, על מנת להעניק לכם הזמנות ייחודית ליהנות מאומנות התה במיטבה”:

תה לבן Te

על פי המסורת, היה התה המועדף על ידי משפחת המלוכה = הקיסר  הסיני. במשך שנים רק הקיסר ומלוויו היו שותים תה לבן, מפני שהיה נדיר ויקר מאד.

התה שלנו הוא תה לבן מוקפד ורענן הגדל ונקצר, כמעט באופן בלעדי, בסין, בעיקר במחוז פוג’יין. עלי התה נקטפים אך ורק בעונת האביב בצאת הניצנים העדינים של צמח הקמליה הסינית, כאשר הם עוד מכוסים בפלומה לבנה, ומכאן שמו.  בתהליך הפיכתם לעלים מוכנים, מאפשרים לניצני ועלי הצמח לקמול לאור שמש טבעי מהלך המעניק את טעמו העדין והנקי של התה הלבן. את עלי התה הלבן שלנו אנו מגדלים באופן מוקפד ואורגני בשדות פרטיים שנבחרו על ידנו. מהעלים הנקטפים בקטיף ידני אנו מכינים את חליטות התה הלבן של Te, המאופיינות בצבע צהוב /אדום בהיר ובטעם מתקתק ייחודי. התכונות הבולטות של התה הלבן של Te הן כמות הקפאין הנמוכה שהוא מכיל והעובדה שהוא עשיר בוויטמיןC  החיוני לבריאות. מחקרים עדכניים מצביעים על כך התה הלבן הוא בעל הפוטנציאל הגבוה

ביותר מכל סוגי התה להילחם בסרטן, במיוחד בסרטן המעי. בשל ערכיו התזונתיים הייחודיים התה הלבן מתאים במיוחד לנשים ונקרא בסינית “התה של הנשים”.

תה ירוק Te

התה הירוק ידוע כמשקה מרפא והכרחי לתזונה מאוזנת. הוא נפוץ במיוחד בסין ויש לו בסיס היסטורי ותרבותי נרחב בתרבות של ארצות מזרח אסייתית- כולל עריכת טקסי תה והענקת עלי התה כתשורה לקיסר, כל זאת, בשל ערכיו החשובים לקיום האנושי.

התה הירוק  של Te נבחר בקפידה מהשדות המובחרים ביותר בעולם וגדל בגידול האיכותי ביותר, ללא כל תוספים בשום שלב של התהליך. הוא מכיל רמות גבוהות של נוגדני חמצון, ויטמינים, מינרלים ופנולים המחזקים את מערכת החיסון ומסייעים הן במניעת מחלות רבות והן בהאטת תהליכי ההזדקנות בגוף. התה הירוק שלנו עשיר גם ב EGCG המסייע בהגברת קצב שריפת השומן בגוף ובאיזון רמות הסוכר בדם.

תה שחור Te

במערב הוא ידוע כ”תה אנגלי”, בסינית התה השחור ידוע בשם “תה אדום” (במנדרינית הונגצ’ה) וזהו תיאור מדויק יותר של צבע הנוזל. התה השחור של Te אורגני, נקטף בשיא טריותו ונארז בטכניקה מיוחדת השומרת על טעמו החזק והארומה האופיינית לו. אנו מגדלים את התה השחור בשדות שבחרנו בקפידה, קוטפים את העלים באופן ידני ודואגים לשמור על טריותם ועל תכונותיהם הבריאותיות כל הדרך מהשדה ועד לספל התה שלכם. התה השחור של Te מעניק חוויה מענגת של טעמים וניחוחות ואף יכול לסייע בצמצום השומנים בדם, הפחתה במשקל ובעיות עיכול. תה שחור ייחודי בכך שהוא שומר על הארומה שלו שנים רבות., מסיבה זו הוא נסחר רבות בעולם הישן, ולבני תה מיובש אפילו שימשו כמטבע במונגוליה, בטיבט ובסיביר במאה ה-19. תה שחור הוא התה המסורתי המוכר בתרבות המערבית, והוא מהווה 90% מהתה הנמכר במערב.

תה פוא’ר Te–  תה פוא’ר של Te נחשב לתה משובח שצבעו נע בין אדמדם לשחור והוא מאופיין בעלים גדולים הנקטפים בכל עונות השנה בקטיפה ידנית מבוקרת. תה פוא’ר ייחודי בכך שהוא עובר יישון, ממש כמו יין. היישון נעשה באוויר הפתוח בחדרים עם לחות גבוהה ורוח, מה שיוצר שינויים  בריח התה ובטעמיו. זן יוקרתי מאד של תה שחור סיני אותו אנו מגדלים במטעים פרטיים שבחרנו בקפידה במחוז יונאן. בזכות תהליך גידול מוקפד ואיכותי וללא כל תוספים בשום שלב, תה הפוא’ר שלנו הוא בעל טעם בעל טעם מיוחד שאינו קיים בשום סוג תה אחר.

תה אולונג Te– תה סיני מסורתי (,דרקון שחור” בסינית)  שמשלב את התכונות הטובות ביותר של תה ירוק ושל תה שחור. עליו נחתכים לאחר הקטיף ומושארים להתחמצן בשמש, למשך זמן ארוך יותר מזה של התה הירוק וזמן קצר יותר מעלי תה המיועדים לתה שחור. הרבגוניות המיוחדת של תה האולונג שלנו מאופיינת בניחוחות וטעמים הנעים בין פירותי לפרחוני המתאימה לאניני טעם ולאחר שתייתו ניתן לחוש בארומה הטבעית שלו לאורך זמן. תה אולונג של Te גדל בשדות התה הפרטיים המובחרים ביותר הקיימים כיום, הוא טבעי לחלוטין ללא שום תוספים.

תה פרחים Te

פרחים טבעיים ותה פרחים הם בדרך כלל בעלי רמות נמוכות של קפאין או נטולי קפאין לחלוטין ולפיכך הם מהווים משקאות מרגיעים מצוינים. אנו ב TE-הכנו עבורם מינים רבים של תה פרחים, ממיני תה בעלי ניחוח טבעי של יסמין ועד לפרחים טבעיים כמו ורדים ואוסמנטוס. את מגוון שילובי תה הפרחים של Te ניתן לשתות כמשקה קר או חם והם מומלצים גם בקיץ שכן הם יכולים לסייע בהורדת חום הגוף.  

תערובות צמחים Te

ב- Te מאמינים שהטבע הוא המרפא הטוב ביותר לגוף ולנפש ולכן פיתחנו  מגוון חליטות, טבעיות לחלוטין, ללא תוספים וחומרים אחרים, רבות מהן אורגניות, המשלבות צמחי מרפא, פרחים, צמחי תבלין, ירקות ופירות. כל אחד מהמרכיבים תורם את טעמו ואת תכונותיו הבריאותיות.

לבריאות

התה מעניק הנאה המרגיעה את הגוף והנפש. מאחר ו- 70% מגוף האדם הוא נוזל, התה הינו משקה מרגיע מאוד בעל רמת בסיסיות טובה עבור אורך החיים הלחוץ בישראל. ניסויים רבים מוכיחים ששתיית תה איכותי הינה בעלת סגולות ריפוי המסוגלות להפחית את רמת הכולסטרול , למנוע לחץ דם גבוה ולהקל על העיכול. נשים רבות משתמשות בתה למען מטרות יופי וטיפוח, מאחר ויש הטוענים כי הוא מעכב את תהליך ההזדקנות ואף מרזה. שימוש נוסף שנעשה בתה הוא בבישול. רבים משלבים את תטעמי התה בקולינריה, הן בקונדיטוריה והן בבישול היום יומי.

תרבות התה הסינית- להתבונן, להריח, לטעום, למשש

לאור הכוונה להביא לישראל את תרבות התה הסינית,  גייס שרבף את עינת הלוי-לוין, אשת תוכן ומעריצה מושבעת של תרבות התה, בעקבות חמש שנות מגוריה במזרח הרחוק, כדי לשמש כסמנכ”ל התוכן של המותג.  עינת למדה את הנושא התה בתרבות המזרח אסייתית לעומק- והעבירה שעות רבות מספור בבתי תה בסין, יפן , ווייטנאם וקוריאה, שוחחה עם אנשים, דגמה מאות סוגים שונים והתנסתה בהיבטים שונים של התרבות, כגון: חגיגת ראש השנה הסיני, טקסי תה מסורתיים לכל מדינה, התקשרות עם מומחים עולמיים בתחום והיכרות עם הרפואה הסינית שהיא המקור לתרבות התה  הסינית. לדבריה: “יצירת תה זו אמנות ודרך חיים, ובכדי ליצור אותה, עלינו להיערך למספר שלבים: להתבונן, להריח, לטעום ולגעת. בשלב הראשון, יש להתבונן בצורה ובצבע של עלי התה והחליטה. בשלב השני יש להריח את התה לפני ואחרי החליטה. בשלב השלישי לחוש את עלי התה, ובשלב הרביעי העריכו כמה מים יש להוסיף וטעמו את תערובת התה”.

טעמם של המים הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר באמנות יצירת כוס התה, מאחר והם יכולים לשנות את הטעם ואף לפגוע באיכות הטוהר ורעננות התה.

סיפור בתי התה מתחיל בשנים 713-741 בקירוב, בעת שהנזירים והתלמידים ישבו שעות ארוכות במדיטציה, הם נטו להתנמנם ולאכול. הנזירים הזקנים חשבו על פתרון לבעיה , לשמור על ערנותם באמצעות שתיית תה, ומאז נפוצה השיטה הזו ברחבי סין. באותה עת, הקימו משפחות עשירות משושלת טַאנְג חדרים שנועדו לחליטת תה, טעימת תה וקריאה. חדרים אלה זכו לכינוי “חדרי תה”.
בסין הפך התה לתופעה תרבותית ייחודית, ובעיני הסינים חליטת התה וטעימתו הן סוג של אמנות. קיום ניתן לראות בתי תה במגוון צורות בכל רחבי סין- בהשפעתם במקומות נוספים במזרח הרחוק.

לכל אזור בסין מנהגים ייחודיים לשתיית תה, וסוגי התה המועדפים שונים מאזור לאזור. התה החביב על תושבי בייג’ין הוא תה יסמין בעוד שתושבי שנחאי יעדיפו תה ירוק. תושבי מחוז פוּגְ’יֵין שבדרום מזרח סין אוהבים דווקא לשתות תה שחור. יש מקומות שבהם נהוג להוסיף לתה תבלינים שונים: באזורים מסוימים במחוז הוּנַאן נהוג לכבד אורחים בתה עם זנגוויל ומלח. מלבד עלי תה, מוסיפים לכוס גם מלח, זנגוויל, פולי סויה מטוגנים וסומסום. תוך כדי שתיית התה מנערים קלות את הספל ולבסוף נוטלים את עלי התה, פולי הסויה, הסומסום והזנגוויל, מכניסים אותם לפה ולועסים באיטיות כדי להתענג על שלל הטעמים.

טיפים לתה המושלם:

  • להקפיד על כמות התה שחולטים  בין 2-5 גרם בהתאם לחליטה ולמיכל (כוס או קנקן)
  • זמן החליטה בין 2-10 דקות תלוי בסוג החליטה (נלמד אתכם- כלל אצבע ככל שהתה יותר מורכב זמן החליטה ארוך יותר) זה גם תלוי בחוזק שאתה אוהב. 
  • לשתות ברוגע, תה לא שותים כשלחוצים בזמן! 
  • לא מומלץ להמתיק. זה הורס את המרקם ואת הסגולות. ואם מוכרחים טיפה מתוק, אז בדבש וגם זה בכל חליטה בכמות קטנה ומתאימה.

Te- תה פרימיום בשיטת מהמטע לכוס. ניתן להשיג בקניון הזהב, שער רומא . מגיע במגוון גדלים- 20 גר’, 30 גר’, 60 גר’, 100 גר’. טווחי מחירים 25 ₪  -125 ₪ . עלות מנת תה/תיון 2.5 גר’- 1.8 ₪.ניתן להשתמש בתיון/תה בין 2-5 פעמים.

כשר הרבנות הראשית (ללא חשש לקטניות) . כשר לפסח

http://pure-te.co.il

הטלפון להזמנות: 0524200203 מייל info@pure-te.com

צלם: משה כהן